maymalte0523.jpg

  May og Malte er et skjønt lite søskenpar (født juli-22), som kom til oss via Mattilsynet. De er født ute men har heldigvis blitt håndtert av mennesker. I starten var det litt skummelt å komme inn til oss, men det tok ikke lang tid før de ble tryggere og mottakelig for kos og lek. De måtte behandles for øyebetennelse, men er ellers frisk og klare for et nytt hjem sammen. Begge har blitt kastrert/sterilisert, vaksinert og chip-merket. De må få et rolig hjem som kan gi dem tid til å bli trygg i sitt eget tempo, der vil de etterhvert bli flotte familiepuser.

  Dette skriver fosterhjem om dem:
  "Malte er en sjarmerende og leken gutt. Han liker å holde seg i nærheten av mennesker, men samtidig har han en veldig selvstendig holdning. Han er svært nysgjerrig og aktiv. Alle kriker og kroker nå utforskes. Han elsker også å leke med søsteren sin May. Malte trenger fortsatt litt tid til å bli vant til mennesker, men han vil alltid sette pris på oppmerksomhet og kos når han føler for det.
  May er en veldig nysgjerrig, leken og søt ung pus. Hun er litt forsiktig rundt mennesker og trenger litt tid for å føle seg trygf. Men fra vi kunne ta på henne for første gang gikk hun fra virkelig redd til 100% kosete med en gang. Nå kommer hun til oss hver gang vi viser henne tegn og hun elsker å være ved siden av oss eller på fanget vårt. Når hun begynner å leke med broren sin Malte (og de leker mye) er det ingen grenser, vi må bare være tålmodige og akseptere det. De er begge så morsomme å se på eller leke med. May går noen ganger ut på terrassen vår og er interessert i luktene, men også veldig redd for det ukjente".

  May og Malte er veldig glad i hverandre, og skal derfor ha hjem sammen. Et rolig voksent hjem, der utemulighetene er trygge og rolige, uten mye uro og skremmende elementer, eventuelt innekatter hos noen som har god plass og gjerne en sikret luftealtan.

  raffa0523.jpg

  Raffa er en snill og skjønn hannkatt på 4-5 år, som har gått hele livet som hjemløs i et hyttefelt. Der har han blitt delvis sosialisert og matet av folk i området, men han trengte litt tid på å tilpasse seg livet innendørs. Nå har han blitt en ganske trygg gutt, som eeeelsker å kose både med mennesker og andre katter. Han kan fortsatt være litt skvetten, men blir tryggere for hver dag som går, og vil blomstre i et eget hjem. Han er en skikkelig kjærlig og snill ung pusegutt, som fortjener et godt hjem.

  Raffa trenger et rolig og kattevant hjem, der han kan bli trygg i sitt eget tempo, og på sikt få gå ut i trygge utemiljøer. Han har hatt litt allergiproblem, og står på medisiner foreløpig.

  bobo0523.jpg

  Bobo er en voksen katt på nærmere 7 år som dessverre ikke kunne bli i hjemmet sitt. Han var ganske stresset da han kom til fosterhjemmet, men ble fort tryggere og viste seg å være en sosial og superkosete ung mann som tilbringer så mye tid han kan i et fang. Han elsker å bli børstet, gjerne daglig! Bobo er ikke særlig leken men kan la seg lokke av en stor papirpose eller fjærdusk i en snor. Laserpeker blir han stresset og frustrert av, så den er pakket vekk.
  Bobo er rolig og stille hele natten, men prater masse når det er for lenge siden han fikk oppmerksomhet. Han møter oss i døren når vi kommer hjem, og mjauer utenfor soverommet to sekunder etter at vekkerklokken ringer, klar for dagens porsjon med våtfôr. Alt i alt er han en drøm å ha i hus, og blir et kjælent medlem i den rette familien. Han vil likevel trenge et kattevant hjem og en voksen familie. Han har en tendens til å bruke tennene til å si fra når han er uenig, så selv om han generelt takler barn fint, kan han oppleves litt uberegnelig. Han liker ikke å bli holdt fast eller stengt inne, og trenger god plass og frihet både inne og ute, når han er klar for det.

  johnny0523.jpg

  Johnny er en flott hannkatt på ca 5 år. Når han kom til oss var han en skikkelig gategutt, og syntes det var veldig skummelt å bli «stengt inne». Men etter kort tid i fosterhjem har han funnet roen og lever nå virkelig det gode liv. Han elsker å sitte på fanget og vil ha masse masse kos, og gir ofte kyss i pannen. Han vekker fostermor hver dag og vil ha kos, men vil gjerne sove litt til etterpå. Fosterhjemmet synes han er den perfekte katten! Han er rolig og kosete, og elsker mennesker. Han er veldig nysgjerrig på alle nye folk han blir kjent med, og vil gjerne kose med dem med en gang. Han er også leken, og veldig glad i mat.

  Med tanke på bakgrunnen hans og at han kan være litt skvetten, vil nok et rolig og kattevant hjem være det beste for Johnny. Når han har slått seg til rette må han få mulighet til å gå ute igjen, hvis han ønsker det.

  tova0523.jpg

  Tova er en voksen hunnkatt på ca 5 år (født 2018), som kom til oss fra en liten kattekoloni. De første ukene i fosterhjem gjente hun seg og kom bare frem om natten, men hun blir sakte men sikkert tryggere på omgivelsene sine. Om morgenen kommer hun for å få mat sammen med de andre kattene i fosterhjemmet, og hun nyter å kunne gå ut litt i landlige utemiljøer. Hun slapper gjerne av i sofaen og på klorestativ, og virker trives godt. Hun snuser litt hvis de strekker frem hånden til henne, men er fortsatt ganske skeptisk til mennesker og trenger fortsatt en del sosialisering.

  Tova må få et kattevant og rolig hjem med trygge uteområder.

  kaspermalin0323.jpg

  Malin og Kasper er et skjønt par født i mai 2016.

  Kasper er en forsiktig voksen hannkatt som trenger tid på å bli trygg i nye omgivelser. Han kom til oss via mattilsynet fra et hjem med dårlig kattehold, og bærer preg av å ikke ha hatt det godt. Ustelt pels, øyebetennelse og mange vonde tenner som trengte tanntrekk. De første ukene hos oss var veldig skummel, men nå har han begynt å vise tillit og bli mer kontaktsøkende. Det blir godt for Kasper å bli kvitt alle vondtene sine, og nå vil han bare fortsette å blomstre og vise frem personligheten sin. Han er en snill katt som bare har en del bagasje, og trenger tid på å bli trygg i sitt eget tempo.

  Malin er en voksen jentepus som har hatt et hardt liv. Hun kom til oss via mattilsynet sammen med tre kattunger i januar. Ørene var fulle i puss og hun hadde kraftig betennelse i begge ører som har trengt langvarig behandling. Hun måtte også trekke mange tenner grunnet en tannsykdom. Stakkars Malin hadde gått lenge med mange vondter. Når hun kom til oss var hun veldig redd, og ikke vant med bruk av kattedo. Men etter noen uker har Malin nå begynt å vise frem personligheten sin. Hun er en snill, nysgjerrig og matglad frøken, som liker både kos og lek. Hun liker godt å bli børstet. Vi ser frem til å se henne blomstre enda mer etterhvert som hun er ferdig med all veterinærbehandling.

  Malin og Kasper er hjertevenner og skal omplasseres sammen. De trenger et voksent, rolig kattevant hjem. Enten som innekatter der det er god plass (gjerne luftealtan), eller til et hjem med rolige og landlige uteområder, uten mye mennesker og biler/leven.

  mario0323.jpg

  Mario er en av tre søsken vi tok imot gjennom mattilsynet i januar. De er forsiktige typer som trenger litt tid til å bli trygg i nye omgivelser, men er snille unge katter. Mario er en av de tryggeste av de tre, og er en nysgjerrig og leken gutt. Dette skriver fosterhjem om Mario: Skjønne lille Mario. Han kom til oss tidlig februar og var ganske stresset og usikker, men nå er han klar til å finne sitt fantastiske for alltid hjem. Mario trenger at han får bruke sin tid på å bli trygg på deg/dere da han trolig kommer til å være litt usikker til å begynne med, men er nok ikke mer som skal til enn daglig lek og etter hvert kos (og også mat, for det han veldig glad i).
  Mario trenger et rolig og kattevant hjem som lar han bli trygg i sitt eget tempo, med trygge utemuligheter etterhvert som han er klar for det.

  moa0323.jpg

  Moa (født mai-22) er en litt forsiktig jente som kom til fosterhjem fra en kattekoloni. Moa er litt blyg og var for høye lyder, men til gjengjeld veldig leken. Hun er nysgjerrig på det meste og veldig frempå. Hun har blomstret veldig opp etter hun ble alenekatt i fosterhjem. Nå søker hun etter både oppmerksomhet, kos og lek. Sover sammen med oss på natten, er mer aktiv på dagtid og virker å ha det generelt mye bedre. Vi får både kose, stryke og holde henne nå, og i går sovnet hun på fanget mitt. Vi tenker hun må få være eneste katt i sitt fremtidige permanente hjem.
  Moa trenger tid til å bli trygg på ny eier og omgivelser. Hun trenger et hjem som kan tilby henne et rolig og trygt uteområde, uten masse folk/biler og andre uroligheter. Eventuelt kan hun være innekatt i et hjem med god plass.

  magnus0323.jpg

  Magnus kom til oss fra en kattekoloni i januar. Helt fra første dag i fosterhjem har Magnus (født mai-22) vist seg som en leken og nysgjerrig gutt. Han er i fosterhjem sammen med sin søster Moa. Han er frempå og nysgjerrig, snuser på alt og spiser som en hest. Spiser til og med godbiter ut av hendene på matmor. Han er også glad i kos, uten at han er helt klar over det selv. Tar i mot kos og stryk så lenge han ikke ser hendene komme. Magnus trenger tid til å bli trygg på ny eier og omgivelser. Han trenger et hjem som kan tilby ham et rolig og trygt uteområde, uten masse folk/biler og andre uroligheter. Eventuelt kan han være innekatt i et hjem med god plass.


  2519995C-D235-4573-BBF8-E98995A45D2E.jpeg

  Lea og Limbo er et søskenpar som kom til oss som små kattunger (født mai-20). De var veldig redde, og har trengt mye sosialisering i fosterhjem. De har med mye tålmodighet og rett tilnærming blitt skikkelige fine kosekatter.
  Fosterhjem skrev dette om dem: «Lea var forsiktig i starten, men har virkelig kommet ut av skallet sitt og blitt en ordentlig kosepus. Hun kommer ofte opp på sengen både om kvelden og på morgenen for å få kos, og ellers om dagen også. Da vrir hun på hodet og presenterer halsen sin for kløing :) Kos blir det aldri nok av. Hun er nysgjerrig og skal snuse på det meste. Hun er veldig glad i å leke med fiskestang og små baller hun kan leke med alene. Store bevegelser og fremmede mennesker er fortsatt litt skummelt. Lea har astma og må behandles med medisin daglig.
  Limbo er en matglad og skjønn gutt som har blitt god og trygg i fosterhjemmet. Han er en tøff liten kar, som nå er blitt godt vandt med kos. Er han i kosehumør legger han seg gjerne ned og spreller og ruller rundt i påvente av kos. Veldig kjekt med kos på rygg, bryst og hode. Det er ikke mye han er redd, og ligger gjerne en meter unna støvsugeren og prøver å finne ut hva det er for noe. Han er også veldig glad i å leke, og det meste kan jaktes på, for eksempel fiskestang eller laser, men også spøkelsene som visstnok bor i vannfontenen».
  Søsknene har bodd sammen hele livet, og de er veldig glad i hverandre, så de skal få et hjem sammen. Et hjem med rolige voksne personer, og med trygge og rolige uteområder, uten mye leven og biler.

  91CCE025-FB09-479A-B398-0362CE063125.jpeg
  Tyra (født juli-21) er en av flere katter vi tok i mot fra en liten kattekoloni i en nabokommune. Hun er en forsiktig pus som trenger tid og tålmodighet for å bli trygg på oss mennesker. Hun har vært i fosterhjem siden september 2022, og har sakte men sikkert blitt tryggere og slått seg til rette der. Nå har hun sine faste plasser der hun ligger ute dagen lang og drar seg, selv når matfar og matmor er aktive rundt. Hun vil fortsatt ikke ha noe nær kontakt, og freser når hun føler at man er for nært på. Men hun har sluttet å gjemme seg, og hvis de gjør noe interessant kommer hun gjerne helt bort for å lukte og følge nøye med. Hun er nysgjerrig og leken, men fortsatt veldig skeptisk til folk. Hun trenger et rolig og kattevant hjem som kan fortsette det gode sosialiseringsarbeidet og la henne bli trygg i sitt eget tempo. Tyra trenger et hjem som kan tilby henne et rolig og trygt uteområde, uten masse folk/biler og andre uroligheter. Eventuelt kan hun være innekatt i et hjem med god plass.

  teddy0123.jpg

  Teddy er en veldig kosete og herlig hannkatt på ca 5 år. Han er veldig sosial, og liker og være rundt eieren sin. Er ekstremt glad i kos og oppmerksomhet, liker og leke.
  Hopper ikke oppå bord eller benker inne. Han er ikke så glad i andre katter, så han bør helst få hjem som alene-katt. Han er en skikkelig sjarmør som man fort blir glad i. Kan bli litt nervøs av høye lyder, liker og ha det rolig rundt seg.
  Er ikke glad i hunder. Han er vant til å være mye ute så han må få trygge utemuligheter i sitt nye hjem.
  Et hjem uten barn, og i landlig område, er drømmehjemmet for Teddy.

  kompis0123.jpg

  Kompis er en litt forsiktig gutt i starten, men etter kort tid i fosterhjemmet begynte han å komme frem for å gjøre seg kjent i leiligheten. Han er veldig kjærlig og kontaktsøkende på sine premisser og har en tendens til å følge etter fosterfar rundt i leiligheten, det være på kjøkkenet eller i dusjen :) Kompis elsker når fosterfar sitter på sofaen eller ligger i sengen, da kommer han alltid bort for å få kos eller hvile oppå fanget/brystet. Kompis er flink til å leke og underholde seg selv, han er gøyal og morsom, og zoomer gjerne rundt for seg selv, før han kommer for å ligge i sengen og sove om natten.
  Han kan være litt skvetten for brå bevegelser og var på lyder, men blir tryggere og tryggere med tid og tålmodighet. Dette er en katt som har mye kjærlighet å gi og som trenger vel så mye tilbake. Han er en skikkelig god og snill kompis, som trenger et rolig og stabilt hjem.

  Kompis er FIV-positiv og må derfor være innekatt.

  6EA248C7-09B3-47AB-8FAD-010E45B57DA6.jpeg


  Frida er en selvstendig og trygg katt på 8 år (født juli-13), som finner seg fort til rette på nye steder. Dette skriver fosterhjem om henne:  Hun mjauer litt om det er noe hun vil, ellers mjauer hun ikke utenom når hun vil si "hei". For eksempel ved tom vannskål setter hun seg i vasken under springen.
  Hun er en veldig sosial og kosete katt, som helst vil ligge inntil deg og bli kost med. Men av og til vil hun være i fred og legger seg steder du nesten ikke kan finne henne.
  Om kvelden når du skal legge deg kommer hun malende som en traktor og vil helst ligge i nærheten av hånden din, slik at hun kan bli kost med. Dersom du beveger deg begynner hun å male mer, i håp om at du enda ikke har sovnet og kan gi henne enda mer kos.
  Frida trenger et hjem der hun får mye sosial oppmerksomhet og får lov til å gå ute fritt. Hun er vant til barn og mye folk i hjemmet.
  Frida er diagnostisert med forstørret hjerte, og står på forebyggende hjertemedisin.

  erlesvane1122.jpg

  Erle og venninnen Svane kom til oss fra en kattekoloni. De har lenge bodd sammen i fosterhjem, og trives godt i hverandres sellskap. Erle har etterhvert blitt en ganske kosete frøken, mens Svane er litt mer reservert, men begge har følt seg trygg og hatt det godt i fosterhjemmet. Svane og Erle trenger god tid på å bli trygg i nye miljøer og med nye mennesker. Vi håper de kan finne et kattevant hjem sammen, som gir dem tiden og tålmodigheten de trenger for å føle seg trygg. I det riktige hjemmet vil de fortsette å blomstre og de kan bli trygge og gode puser med et godt liv sammen med sin familie.

  FFD44B50-0335-406C-9A1B-CE7E180DB9CF.jpeg
  Boromir (født juni-22) er en av mange katter/kattunger vi har hentet inn fra en kattekoloni. Han var en redd liten gutt da han kom til oss, og har trengt litt tid på å bli trygg på oss mennesker. Han har hatt veldig god utvikling, og er nå blitt en riktig kosegutt som gjerne kan bli klappet, og vil gjerne leke med oss. Han trenger litt tid på å bli kjent med nye omgivelser og folk, men med tålmodighet og godsnakk er han ikke vanskelig å få med på notene. Han er leken og nysgjerrig, og elsker fiskestenger og laserprikk. Boromir trenger en rolig familie der eventuelle barn er store/ungdommer. Hjemmet må tilby ham trygge og landlige utemuligheter når han blir stor og trygg nok til å være ute også.

  jippi0522.jpg

  Jippi er en snill hannkatt (født des.-20), som trenger lang tid å bli kjent i nye omgivelser. De ble hentet av Mattilsynet ut fra forferdelige levekår. Vi tok i mot tilsammen 30 katter, som alle fikk veterinærsjekk, kastrering, vaksine, ormekur og ikke minst kjærlighet som de sårt trengte.Jippi fikk en trist start på livet sitt og hadde liten kontakt med menneskehender. Om han kan få ta den tid han trenger, så vil den fine personligheten komme tilsyne. På senteret der han bor nå, er han blitt ganske trygg og leken rundt dem han kjenner godt, og er gjerne fremme for litt kos, og for å tigge noe godbiter. Han er en liten luring, og følger gjerne med på hva som skjer fra like rundt et hjørne ;) Hos den rette, forståelsesfulle og tålmodige personen, vil han bli en flott venn å ha i hus. Jippi bør være innekatt, med tilgang til en kattesikret luftemulighet. Og et rolig og voksent hjem, gjerne sammen med Joanna, da de to finner mye trygghet i hverandre.

  joanna0522.jpg

  Joanna er en snill og søt hunnkatt (født jan.-20), som trenger lang tid å bli kjent i nye omgivelser. Hun ble hentet av Mattilsynet ut fra forferdelige levekår. Vi tok i mot tilsammen 30 katter, som alle fikk veterinærsjekk, kastrering, vaksine, ormekur og ikke minst kjærlighet som de sårt trengte. Joanna fikk en trist start på livet sitt og hadde liten kontakt med menneskehender. Om Joanna kan få den tid hun trenger, så vil den fine personligheten komme til syne. På senteret der hun bor nå, er hun blitt ganske så trygg og glad i de hun ser daglig, og kan motta litt klapp og kos. Hun slenger seg gjerne ned på gulvet og ruller og viser den fluffie magen sin, og er aldri så bedårende. Hos den rette, forståelsesfulle og tålmodige personen, vil hun bli en flott venn å ha i hus. Joanna bør være innekatt, med tilgang til en kattesikret luftemulighet. Og et rolig og voksent hjem, gjerne sammen med Jippi, da de to finner mye trygghet i hverandres sellskap.

  Falkorblitz0922.jpg

  Falkor og Blitz (født juni-21) er to billedskjønne guttepuser, som ved tilfeldigheter ble oppdaget i fjor høst. De holdt til på et småbruk på sørlandet, der det var dårlig stell med katteholdet. Falkor og Blitz ble fanget og kom til Bergen og i fosterhjem. Det var et eventyr å temme dem, Blitz fikk navnet sitt av en grunn :) Nå er de sosiale og flotte katter, men den utrygge villkattungen ligger i ryggmargen enda, og de blir engstelig ved "uvanlige" hendelser eller aktivitet.
  Falkor er kosegrisen av de to. Han kan rett og slett ikke få nok. Han slenger seg oppå beina våre, og vrir seg og blotter magen sin, i håp om litt ekstra kos (som han selvfølgelig får). Han elsker også å ligge i armene å få kos, eller kneke seg godt ned i fanget vårt. Han er den som er mest utrygg når noe nytt skjer, eller nye mennesker kommer for å hilse på. Men han tør opp og kommer frem, for det er jo håp om kos og lek !
  Blitz er den som var reddest når han var liten, men som har blomstret opp til en stoisk herremann. Han er nysgjerrig, utforskende og litt skeptisk. Han liker godt å få kos, men han bestemmer når, hvordan og hvor mye ;)
  Begge gutta er kjempelekne, og tenner i hundre når det kommer til fiskestenger :D
  Disse to er veldig glad i hverandre, og har en fin tone sammen. Derfor ønsker vi at de skal få nytt hjem sammen. Siden de er litt forsiktige katter med behov for trygghet og ro, søker vi et hjem med voksne folk, der eventuelle barn er flyttet ut, eller er "voksne" ungdommer. Hjemmet må ligge rolig og landlig til, der utemiljøet byr på fri natur, uten mange uromomenter.

  susan0222.jpg

  Susan er en skjønn jente på snart 2 år (født april-20). Susan elsker å være ute og kan være ute dagen lang frem til hun hører risting av mat, da er hun rask tilbake. Liker å leke med hårstrikk og løpe etter de. Holder seg mest for seg selv men kan fint legge seg i sofaen ved siden av deg, og en gang i blant overrasker hun med å legge seg på fanget for kos og ligger gjerne der i flere timer om hun får lov. Liker ikke å bli løftet noe særlig men verken biter eller klorer, bare noen missfornøyde mjau. Hun bor fint med barn men kan ikke bo med andre dyr. Hun er veldig glad i mat og prøver alltid å få til seg middagsrester fra panner og fat om de står tilgjengelig, er også veldig glad i godbiter og våtfor. Susan ønsker seg en rolig familie med gode og trygge utemuligheter.

  trinny0522.jpg

  Trinny er en sjarmerende jentepus (født mars-17) som nå trenger et nytt hjem. Hun er litt forsiktig i starten, og kan være litt skvetten, men når hun føler seg trygg liker hun å både gi og få kos. Hun er rolig og snill, og vil trives i et voksent og rolig hjem, uten barn. Trinny er en morsom og pratsom pus som er lett å bli glad i. Hun er ikke glad i andre katter, så hun må få hjem som alenekatt, enten som innekatt (helst), eller med trygge og landlige utemuligheter, uten mange nabohus eller andre uroligheter.

  jennifer0322.jpg

  Jennifer er en snill og søt jentepus på snart ett år. Hun var hjemløs før hun kom i fosterhjem, noe som har preget henne i stor grad. Hun har med tiden blitt mye mindre redd for fremmede, men hun er fremdeles skeptisk til de fleste tobente. Hun slapper derimot veldig av sammen med matmor, og elsker både kos og lek. Favorittaktivitetet hennes er å løpe etter hårstrikk!
  Jennifer ønsker seg et rolig hjem hvor hun kan føle seg trygg. Hun er også veldig nysgjerrig på verden ute, og trenger trygge utemuligheter når hun omsider blir klar for det.
  Ellers er Jennifer en veldig fin katt å ha hjemme. Hun er renslig, utrolig leken og storkoser seg i sofakroken på kveldene. Hun biter ikke, men kan si ifra med poten hvis hun blir irritert. Alt i alt - en skikkelig godjente!
  Jennifer trenger en voksen og rolig familie, uten barn nå eller senere. Hun bør helst komme til et hjem med rolige og naturrike uteområder, slik at hun etterhvert kan få være ute litt også.

  susie0522.jpg

  Susie er en flott voksen jente (født apr.-14) med masse personlighet. Hun er en veldig kjærlig pus, og kommer ofte og vil ha kos. Hun er glad i folk og vil være rundt dem når hun er inne. Hun er en litt spesiell pus som vet hva hun vil og kan være litt "trollete". Hun kan få litt "overtenning" av for intensiv klapping, og kan da slå/bite, så det er viktig at hun kommer til et kattevant hjem som kan lese signalene hennes. Hun er redd barn, og må derfor få et voksent hjem uten barn barn nå eller i fremtiden. Rolige og trygge utemuligheter er også høyt på listen for hennes fremtidige hjem, så hun kan få ut litt energi ute.

  saga0522.jpg

  Saga er en nydelig og snill hunnkatt (født juni-16). Med sin flotte rødkledde pelsdrakt er hun godt synlig når hun kommer hoppende glad og løpende i gresset. Hun elsker å være ute, og det står høyt på ønskelisten å få et hjem med trygge gode utemuligheter i landlige omgivelser hvor hun kan få gå ut og inn som hun ønsker. Saga er ikke en familiekatt. Hun trives best med «sitt» menneske som må være en kattevant dameperson. Hun har en innbygget frykt for menn, og som mest sansynlig har vært en vond opplevelse før hun kom til oss i Dyrebeskyttelsen Bergen.
  Saga er en behagelig katt, aldri kloring og aldri biting, elsker å bli klappet på magen og børstet. Enkel i matveien, kun tørrfòr!
  Den rette personen for Saga får en kjærlig og god venn for livet. Ta kontakt om du ønsker å besøke Saga i fosterhjemmet.

  veslemøy0122.jpg

  Veslemøy er en nydelig pus født i 2010. Dette skriver fosterhjem om henne :Hun var litt sky i begynnelsen og trekker seg fortsatt tilbake hvis det blir for mye mennesker på en gang. Men etter å ha blitt trygg i fosterhjem liker hun som oftest å være i samme rom som oss. Hun møter oss alltid i døren når vi kommer hjem, og trives godt med oss i sofaen på kveldene. Hun kan like å bli kost med og maler høylytt, men sier i fra om det blir for mye. Veslemøy er glad i snacks, og følger oss ofte inn på kjøkkenet for å be om noe godt. Hun er en rolig, men også nysgjerrig katt som plutselig kan løpe opp i vinduskarmen for å se ut på alt som skjer. Veslemøy trenger et voksent og kattevant hjem med trygge utemuligheter, der hun kan få nyte pensjonisttilværelsen sin.

  pjusken1021.jpg

  Pjusken (født mai-20) er en flott hannkatt som ble fanget inn etter et liv ute. Han brukte sin tid på å bli vant til innelivet, men da han skjønte at fostermor ikke er farlig, ble det fort forandring. Om det koses eller lekes maler han uten stopp, og potene knar han i takt med malingen. Han elsker oppmerksomhet, og starter hver morgen med et hei og halen i været før det er tid for morgenkos. Kos må skje på hans premisser, og hvis det blir litt mye kan han finne på å si ifra ved å bite, men ikke hardt. Han kan bruke litt tid på å venne seg til nye mennesker, men med en gang han skjønner at folk ikke er farlig vil han ha så mye kos som overhode mulig. Ellers er han litt skvetten, og ikke spesielt glad i båe bevegelser eller høye lyder. Likevel lærer han seg etterhvert hva som ikke er farlig. Han er veldig glad i lek, spesielt med fiskestang med fjær. Det er viktig at Pjusken kommer til noen som vil gi han tid til å vise hvor fin han kan være når han er trygg. Helst noen som har litt erfaring fred katter fra før. Han er veldig tydelig i kroppsspråket sitt, og dermed lett å lede hvis man vet hva man ser etter. Pjusken trenger en vosen og rolig familie som bor landlig (viktig) og trygt til, slik at Pjusken kan få være ute når han blir klar for det.

  77498121-A4E6-474D-A277-492B188C6D81.jpeg
  Grethe er en yndig liten jente, født juni-21. Trefargede Grete er usedvanlig vakker med spesielle tegninger og våkent blikk. Hun er kvikk, nysgjerrig og trives godt når hun får utforske omgivelsene både inne og fra vinduskarmen. Grete er ganske sky, men nyter kos og maler høyt dersom man er tålmodig. For å kunne klappe er det best om hun ligger i hulen sin eller under et møbel der hun kan finne roen. Under lek glemmer hun å være sky og kaster seg inn i jakt på fiskestang med stor entusiasme og høye sprett. Hun glemmer også å være sky når middagen serveres. Grete har stor glede av å leke med broren Hans, men uten Hans tilstede er hun mer sosial mot oss mennesker. Dette er et bedårende sjarmtroll som hver dag lokker frem smilet i fosterhjemmet. Grethe trenger en rolig og voksen familie, uten småbarn, og et hjem med landlige og rolige/trygge utemuligheter slik at hun kan være ute også når hun er stor nok til det.

  katinka1021.jpg

  Katinka er en skjønn jente på født i 2017. Katinka brukte veldig langt tid på å bli trygg i fosterhjemmet, og bodde lenge i sofaen. Men når hun først ble trygg har hun vist seg å være tidenes kosekatt. Hun vil helst ligge på fanget, og kan være ganske påståelig på det. Hun virkelig elsker kos, men trenger noen som lar hun komme til dem, og ikke er for brå i starten. Hun er en veldig snill katt, og blir veldig sjeldent sint eller irritert. Hun er også veldig leken og vil nok sette stor pris på å få et hjem der hun også kan være ute og leke seg. Katinka trenger et rolig voksent hjem, med landlige og trygge utemuligheter når hun etterhvert er klar for det.

  sussi0921.jpg

  Sussi er en skjønn voksen dame (født 2015)som trenger nytt hjem etter at eieren hennes døde. Hun trenger et rolig og kattevant hjem som kan lese signalene hennes. Dette sier fosterhjemmet om Sussi: Sussi er en rolig og snill katt. Hun var ganske redd og gjemte seg mye i starten, men nå som hun har blitt husvarm følger hun meg ofte rundt i leiligheten og er glad i oppmerksomhet. Når jeg står opp om morgenen eller kommer hjem fra jobb møter hun meg med halen i været og har mye å "fortelle". Hun legger seg ofte ved siden av meg i sofaen, men ikke på fanget. Hun er glad i kos når det passer henne, hvis ikke sier hun som regel ifra ved å trekke seg unna. Hun leker en del for seg selv, og har etter hvert også begynt å forstå greia med fiskestang-leke. Hun liker å kunne gå ut på altanen og nyte luften. Har opplevd kloring og/eller småbiting fra henne noen få ganger, men da har det ikke vært hardt, og jeg har stort sett tolket det som lek, kos eller rastløshet. Hun kan være litt skvetten, men det har kommet seg veldig etter hvert som hun har blitt tryggere på meg. Gjemmer seg når det kommer besøk. Hun bør børstes hver dag, da hun kaster opp litt hårballer innimellom og har noen områder av pelsen som fort tover seg (hun lar seg enkelt børste f.eks. når hun spiser). Sussi trenger et rolig og voksen hjem, uten barn. Det må være landlige og rolige utemuligheter, da Sussi er vant til å være masse ute fra tidligere.

  60FC6ADB-CBE7-4431-9656-6BB229577989.jpegMorill (født aug.-16) ble fanget inn fra en gårdskoloni i Hardanger. Hun var veldig redd og forsiktig, og har trengt og trenger fremdeles sosialisering. Hun er fortsatt en veldig forsiktig pus som ikke vil bli tatt på, men hun synes det er greit å hilse ved å snuse på fingre. Hun er leken når stemningen treffer, men foretrekker å leke på egenhånd. Det hun liker best er når hun får ligge i fred på sofaen og deige seg. Morill har fortsatt et stykke å gå før hun er helt trygg på mennesker, og må få et voksent og tålmodig hjem der hun kan få god tid på å bli trygg. Morill må være innekatt i et hjem med god plass, helst med en sikret luftealtan så hun kan lufte seg litt der.

  Side 1 av 2

  blimedlemu

  fjernadopsjonu

  grasrotk1

  Bankkonto for gaver: 3625.39.68960
  Vipps: 94108
  SMS-gave: DBB [ditt beløp] til 2434