Adoptere en katt fra oss

  IMG 2165 horz


  I Jekteviken har vi til enhver tid mange store og små katter som trenger gode hjem. Vårt Hjelpesenter i Jekteviken 5 er godkjent av distriktsveterinær og drives etter forskrifter for godkjent dyrepensjonat. I tillegg har vi også puser som av ulike grunner bor midlertidig i fosterhjem i påvente av ny eier.

  Klikk på linkene nedenfor for gode råd:

  Kattunger

  Voksen katt

  Katt nr. 2

  Innekatt

  Hund og katt sammen

  Ved omplassering, skriver ny eier en kontrakt med DB Bergen. Ved inngåelse av denne kontrakten, forplikter ny eier seg til å behandle katten i henhold til Dyrevernsloven og gi den et godt hjem. Dersom du overtar en kattunge, krever vi også at den blir sterilisert/kastrert ved 6-7 mnds alder. Du får din egen kontaktperson i Dyrebeskyttelsen Bergen, som vil være tilgjengelig for råd og veiledning ved behov. Vi kan dessverre ikke reservere katter over e-post eller telefon, og ønsker et personlig oppmøte i Jekteviken av de som ønsker å adoptere. Det gir grunnlag for en prat og råd om hvilken katt som passe best for deg og din familie. Kattunger som ikke er klare for omplassering (dvs. under 12 uker) kan reserveres dersom kontrakt skrives, slik at den kan hentes når den er gammel nok. Reservasjon foregår via din kontaktperson.


  Det koster å drive dyrevern, og dyrene får all den veterinærbehandling de trenger når de blir tatt i Dyrebeskyttelsen Bergen sin varetekt. Når kattene kommer til vårt hjelpesenter i Jekteviken blir de vaksinert. Dersom katten blir hos oss i mer enn 4 uker får den en revaksine. Både kattunger og voksne katter får 2-3 ormekurer. Dersom katten får nytt hjem før den har fått alle vaksiner og ormekurer, vil ny eier få med seg ekstra ormekur, og vi gjør en avtale om at man kommer tilbake for den siste vaksinen (gratis).


  Dersom katten er over 7 måneder blir den sterilisert/kastrert/chipmrk hos oss. Medisinsk behandling blitt gitt etter behov og etter anbefaling fra veterinær. Det kan være øyebetennelse/øremidd/sår/pelsklipp m.m. Etter kort tids pleie og godt stell kommer kattene relativt fort i god form, og vi føler vi har gitt dem livet i gave!


  For å kunne fortsette vårt viktige arbeid må vi dekke inn noen av utgiftene:
  Omplasseringsgebyr/overtagelsesgebyr kattunge og voksen katt fra Dyrebeskyttelsen Bergen er: Kr. 2.300kr

  I følgende skriv fra vår veterinær Madeleine A, Sandnes vises den veterinærbehandling som gis kattene, og som er innlemmet i overtagelsesgebyret kr. 2.300kr

  VETERINÆRBEHANDLING HOS DYREBESKYTTELSEN BERGEN

  Gratulerer så mye med overtakelsen av ditt nye familiemedlem. Å få seg et nytt kjæledyr medbringer mye ansvar, en stor del av dette ansvaret ligger i dyrets helse. I dette skrivet vil vi informere deg om veterinærbehandlingen og oppfølgingen katten får hos Dyrebeskyttelsen Bergen. Vi vil gjerne bruke anledningen til å minne deg på viktigheten ved å anskaffe en god veterinærforsikring til din nye firbente venn.


  Veterinærbehandling av kattunger:

  Første ormekur kattungene mottar starter allerede ved 2- 3 ukers alder. Denne gis vanligvis hos fosterhjemmet. De vil deretter motta ormekur annenhver uke frem til første vaksine.

  Første vaksine og helsesjekk skjer ved 8 ukers alder. Det vil da bli foretatt en klinisk undersøkelse for å avdekke om det skulle være tegn til sykdom eller avvik på andre måter. Kattungen får også en ormekur ved kontrollen og vekten kontrolleres. Dette gjentas ved 14 og 18 ukers alder. Kattene vaksineres mot katteinfluensa og kattepest. Etter grunnvaksineringen hos oss, skal katten vaksineres en gang i året fra siste vaksine.


  Ved 6 måneder avtales ny veterinærtime til kastrering/ sterilisering.

  Kastrering av hannkatt er en operasjon der testiklene fjernes. Katten legges i narkose og overvåkes av dyrepleier under hele operasjonen. Området blir barbert, vasket og desinfisert. Testiklene fjernes og katten ID merkes med mikrochip og tatovering i øret. Katten mottar god smertelindring både før, under og etter inngrepet.

  Kastrering av hunnkatt/ (sterilisering) er en operasjon der eggstokker, eggledere og livmor fjernes. Katten legges i narkose og overvåkes av dyrepleier under hele operasjonen. Operasjonsområdet barberes, vaskes og desinfiseres. Buken lukkes i tre lag etter operasjonen. Stingene løses opp av seg selv, og skal ikke fjernes. Katten ID merkes med mikrochip og tatovering i øret. Katten mottar god smertelindring både før, under og etter inngrepet.


  Veterinærbehandling av voksne katter:

  Katter som ankommer Dyrebeskyttelsen Bergen i voksen alder har svært forskjellig helsestatus og den medisinske behandlingen de mottar avhenger deretter. Alle katter gjennomgår en grundig helsesjekk og behandles etter behov.
  Katter som har gått hjemløs blir testet for FIV (Feline immunodeficiency virus/ Kattens immunsviktvirus) og FeLV (Felint Leukemi virus). FIV er et virus hos katter som minner om HIV hos mennesker, men viruset kan ikke smitte til mennesker. FeLV er et virus som angriper beinmargen og de hvite blodcellene.


  Kattene mottar ny grunnvaksinering hvis katten ikke har en oppdatert vaksinestatus. Dette innebærer to vaksiner med 3 - 4 ukers mellomrom. Katten vaksineres mot katteinfluensa og kattepest. Etter grunnvaksinering hos oss, skal katten vaksineres en gang i året fra siste vaksine. De mottar også ormekurbehandling.
  Voksne katter som ikke er kastrert og ID merket fra før, blir operert på Bergen Katteklinikk..


  Svært mange voksne katter går rundt med smertefulle tannskader. Den mest vanlige tannskaden hos kattene som omplasseres hos oss er brukne hjørnetenner. Når tannen er
  brukket inn til nerven, medfører dette tannpine for katten. Katten får utført nødvendig tannbehandling før den omplasseres.


  Kattene testes også for lungeorm før omplassering. Dette er en endoparasitt som kattene får i seg ved inntak av små snegler. Katten får sneglen i seg via jakt på fugl/gnagere som har spist snegl eller ved å få i seg snegl ved å spise gress. Parasitten smitter ikke fra katt til katt. Denne parasitten bosetter seg i lungevevet og medfører luftveislidelse. Hos noen katter kan den også forekomme uten symptomer. Kattene testes ved en avføringsprøve og behandles ved positivt resultat.


  Omplasseringsgebyret for katten din går med til å dekke deler av behandlingen katten mottar. Dette gir en god start til det nye hjemmet. Det er viktig at dere fortsetter å ivareta kattens helse, ta gjerne kontakt med oss igjen om dere har behov for hjelp i fremtiden.


  Madeleine A. Sandnes
  Veterinær ved Dyrebeskyttelsen Bergen

  UTSTYR    


  I vårt lille butikkhjørne i Jekteviken kan du kjøpe det mest nødvendige til katten som:
  - Kvalitetsfôr fra Royal Canin
  - God kattesand 15 kg poser
  - Dokasser med tak
  - Transportbur
  - Sovehuler
  - Klorestolper
  - Matskåler
  - Kattegress
  - Børster og diverse småleker
  - Feliway

  Vi har betalingsterminal!

  utstyr2

  Bankkonto for gaver: 3625.39.68960
  Vipps: 94108
  SMS-gave: DBB [ditt beløp] til 2434