Hilsen fra nytt hjem - 2013

HILSENER 2013

Vi synes det er veldig kjekt å høre hvordan det går med dyrene etter at de har kommet seg videre til nye hjem.

Dersom du har lyst fortelle litt om hvordan det går med ditt dyr som du har hentet fra oss, kan du sende en mail til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Veldig fint dersom evnetuelle bilder legges ved som .jpg/jpeg-filer, og ikke limes inn i word-dokument :-)

 

AUGUST

 

Hei her kommer en liten hilsen fra Maxi som kom til oss 16 mai og valgte å stikke av 2 dager etter ved  selv å  åpne opp 2 lukkete dører. Han er superflink til dette som vi ikke visste noe om på det tidspunktet.
Maxi var ikke å se på 4 uker men en dag ringte en som hadde sett min etterlysning og etter et par kvelder m matskål og roping dukket han opp og jeg fikk lokket ham til matskålen og deretter til huset. Etter 2kvelder kom han av seg selv.
Etter dette har han holdt seg tett til eiendommen.  Han er en skikkelig sjarmør og vi koser oss masse sammen.  Han er mye ute men liker seg godt på fanget om kvelden.  Han fanger fugler og mus som han stolt  drar inn i huset. 
Hilsen oss på Sletten  

JULI

 

Hei!

Her er en liten hilsen fra Simba og Zazu, tvillingguttene som kom til oss i mars 2012.

De fant seg fort til rette hos oss og nyter dagene med å gjøre akkurat det de har lyst til. De er begge store personligheter og selv om de er ganske forskjellige er de også svært knyttet til hverandre. De elsker å være ute når det er fint vær og de har skjønt at godværet i Bergen må nytes til det fulle. På bildet koser de seg i skyggen på terrassen, de liker å være i nærheten når familien også er ute.

Vi er veldig glad for at vi fikk nettopp disse to skjønne guttene, de gir oss mye kos og glede! 

Sommerhilsen fra Simba og Zazu.

 


Hei, og god sommer!
Jeg sender en hilsen på vegne av Lara, som er så lykkelig og travel om dagen.
Jakting på mus og fugler opptar henne, og hun lar ikke en sommernatt gå henne ut av syne.
 
Hun er en utrolig artig og snill pus, og vi har veldig stor glede av å være i hennes selskap!
 
Mvh
Sigrid

JUNI

Hei, hei

Dere kjenner meg nok som Kaktus, men nå heter jeg Ole Irgen. Navnet har jeg fått etter gaten jeg bor i slik at jeg skal finne veien hjem hvis jeg går meg bort. Jeg har vært nesten et år hos min nye familie og jeg stortrives. Jeg er en skikkelig kosepus som elsker å ligge på fanget og kose. Aller gladest blir jeg hvis mamma og pappa legger seg ned på badegulvet for å kose med meg - der er det så varmt og godt. Ellers er jeg ganske nysgjerrig og det er vanskelig for andre å bevege seg rundt i huset uten at jeg følger hakk i hel med halen til værs... hvem vet kanskje det vanker en liten godbit hvis jeg ser skjønnest mulig ut?? Jeg er veldig glad i mat - og hvis mamma eller pappa koker fisk så blir jeg i ekstase - og jeg bryr meg ikke om at fisken egentlig ikke var tiltenkt meg..

I det siste er jeg blitt så modig at jeg til og med tør å være ute - selv om mamma må ha døren åpen når det er dagslys. Jeg liker ikke biler så godt skjønner dere, men det kommer seg sakte, men sikkert. Jeg har også møtt en hunnkatt i nabolaget som jeg har forelsket meg i, men jeg vet ikke om hun føler det samme for meg for hun freser og skriker når hun ser meg. Kanskje gjør hun det for å tøffe seg, men det er vel best å være forsiktig for hun er ganske mye større og sikkert sterkere enn meg.

Slik ser jeg ut nå


Hei alle sammen!
Det er veldig lenge siden dere har hørt fra meg. Jeg har vært veldig opptatt hele tiden, men nå fant jeg litt tid da jeg kunne fortelle litt om mitt nye hjem.
Jeg brukte langt tid til å bli kjent med alt både i huset og ute, men nå kjenner jeg alle kroker der musene sitter og ingen fugler er trygge for meg.
For ikke så lenge siden skulle vi sage ned et tre i hagen. Og på grunn at det bodde noen fugler der, måtte jeg klatre opp i treet for å fortelle de at de måtte flytte ut. I begynnelesen skjønte ikke fuglene hva jeg snakket om, snakk om dumme fugler altså. Men nå har de funnet seg et nytt hjem og jeg kan konsentrer meg om de andre fuglene i nabolaget, at alle oppfører seg pent.
Jeg koser meg veldig her og får så mye kos jeg vil ha.
Om kvelden sitter vi alle sammen i stuen og jeg har fått den beste plassen. Opp på sofaen på putene og da blir jeg klappet samtidig som jeg kan se på tv. Skikkelig lukus.

Jeg har også funnet meg en ny bestevenn. Jeg tror han er litt forelsket i meg. Han er veldig snill og vi deler alltid på maten vår, går sammen ut og leker mye sammen.
Han hopper også opp på fanget til familien min, det har jeg også lyst til, men jeg tørr ikke å gjøre det helt ennå. Men jeg har lovet meg selv, at en dag skal jeg gjøre det.
Og det må jeg også fortelle dere, en dag, det var skikkelig vått ute, kom den nye pappaen min inn i huset med skittne poter. Han fikk litt kjeft for det, men jeg som også hadde vart ute og blitt skitten fikk lov til å komme rett inn, uten å først  tørke potenen mine.
Det synes jeg var veldig morsomt.
Det var siste nytt fra mytt nye hjem.
Stor klem fra Jenny!

MAI

 

Hei! Tenkte det var på tide med en liten oppdatering på fine Markus, som vi adopterte for snart to måneder siden.

Markus er en helt fantastisk katt, som krever mye tid og masse kjærlighet. I begynnelsen var Markus veldig redd, og tilbragte første natten hos oss under sengen. Jeg var veldig bekymret for han, og var redd han aldri skulle komme ut og la meg klappe han. Det endte opp med at jeg måtte demontere hele sengen for å få han ut. Han nektet og spise og drikke, ville heller ikke ta i mot torsk eller snop de første dagene. Markus har til og med blitt reddet av brannvesenet en av de første dagne her hos oss. Han satt seg nemlig fast i det minste hullet ved siden av oppvaskemaskinen i håp om å kunne gjemme seg. Markus endte til slutt opp med å bli boende på badet under den trygge vasken hvor ingen kunne se han, håpte han ihvertfall. Jeg lå der med han mange dager i strekk og koste med han under vasken. Jeg måtte mate han og ligge frem litt og litt mat om gangen rett fremfor fjeset hans slik at han skulle få i seg litt mat.

Jeg var streng med han fra starten av, stengte igjen under sengen, sofa og alle andre mulige hull han helst ville gjemme seg i. Jeg er veldig glad for at vi var bestemt på hvor han fikk gjemme seg og ikke. Hadde det ikke vært for det hadde han aldri vist så bra fremgang på så kort tid! 

Markus begynte fort å bli bedre og tryggere på meg etter bare noen få dager her, noe jeg aldri hadde forventet så kjapt! Nå, etter snart to måneder hopper han opp i sengen til meg og er den største mammadalten man finner. Etter en lang dag på skolen er det ikke mye fred og få da han helst skal ligge så nærmt meg som bare over hodet mulig. Enda er han litt redd for enkelte ting og vil fortsatt gjemme seg under sengen om han blir litt redd, men nå vet jeg at han kommer ut igjen ihvertfall! På dagtid sover og koser han for det meste, men om natten tar det helt av. Teppene hans ligger slengt i andre enden av rommet og hårstrikk og klemmer slengt utover alt. Noe som bare er kjekt :-)

Jeg er veldig glad for å ha fått Markus. Han blir aldri lei av kos og kan kose i mange timer i strekk uten at det er et problem. Heldigvis ser jeg bare fremgang og han blir tryggere og tryggere for hver dag som går!

Hilsen Stine


APRIL

 

Hei alle sammen!

Her kommer et lite livstegn fra meg ;-).
Etter at jeg måtte flytte fra den snille fostermoren min i byn i november har jeg virkelig slått meg til ro på Eknes i nordhordaland og lever det gode liv på landet.
Jeg elsker når det er fint vær og jeg kan være ute å klatre i trær eller jakte på kaninene som går løs på plenen. Jeg føler ikke at det skadde øyet mitt hemmer meg, for jeg reagerer på den minste mygg som beveger seg og er raskt på sporet av en liten "fluebiff". For jeg må innrømme det...jeg ER et matvrak. Så sant noen nærmer seg kjøleskapet eller jeg hører lyden av en klirrende matskål så er jeg på pletten på 2 sekunder. Jeg nærmer meg 5 kg så med min store prangende pels påstår noen at jeg ser svær ut. Mange lurer på om jeg er en rasekatt. Det vet ikke mor og far noe om, men jeg tror nok det må være noe i det, så flott og staselig som jeg er. Jeg har fått litt sure miner når jeg kommer rett fra kaninhuset (jeg pleier å ta meg en lur i den gode varme sponen der når det blir litt vått i været og ingen hører mine desperate rop om å få komme inn) og inn på mors nyvaskede gulv med den digre halen min hvit av spon. Da blir det et fæla styr med støvsuging og børsting av pels FØR jeg får spise!!
Ellers er jeg en meget snill og herlig katt,sier de. Jeg virker som en magnet på alle når jeg går forbi. Da MÅ de bare kose og klappe meg;-). Jeg liker det igrunn ganske godt, men gir grei beskjed når det ikke passer meg.
Som dere ser på bildet, har jeg funnet min yndlingsplass. Disse bløte,varme kattesengene de skulle ha meg til å ligge i...nei!!!...takker meg til vaskene rundt omkring i huset,jeg.
Nei, det er tid for å ta en tur ut og se om kaninene er klar for å leke gjemsel igjen.
Ha en fin vår, det skal jeg:-)

Mvh Billy

 


Tyson ble adoptert sommeren 2012, og har siden den gang fått navnet Herkules. 

Det tok ikke lang tid før han var propell her hjemme, og var stort sett høyt og lavt hele tiden. Når vi fikk besøk ble han derimot ganske skeptisk, men etterhvert som han har blitt kjent med familie og venner er han ikke så redd lenger. Det tok en stund før han ville gå ut, noe som gjerne kommer av at han ble funnet alene ute. Vi monterte allikevel katteluke i døren, så gleden var stor da han endelig gikk ut på eget initiativ. 
I dag lever han det gode katteliv, og har blitt god kompis med nabokatten. Nå som våren og solen har kommet for fullt liker han godt å sitte i solveggen og "sole seg".
 Som "babyen" i huset får han mye kos og oppmerksomhet! 
 
Vi er veldig takknemlige for at vi fikk  adoptere Herkules, for han er jo den fineste katten av de alle =)
 
Hilsen Sigrid

 


MARS

 

Heisan

Vi var så heldig å få «Harry» i november 2012.

Nå har han fått et nytt navn – LURVEN. Da vi fikk han var han en veldig redd og sky kattunge, men i dag er han blitt en ordentlig  Kosepus.

Vi hadde en pus fra før «Custo» - og nå er de blitt veldig gode venner. Lurven spiser masse, leker og koser masse. Lurven liker også å være mye ute, så han er snart «pottetrent». Han har fått lang pels og elsker å bli børstet. Han ligger gjerne i sengen om natten.

Vi er så glad for at Lurven koser seg her sammen med oss.

Hilsen Lurven, Custo, Martine, Lene og Vidar i Godvik.

 

FEBRUAR

Hans og Stig (den gang Bamse og Max) ble adoptert våren 2012. De lever et veldig godt katteliv med deilige omgivelser og vakker natur. Hans liker godt å klatre i trær, og har testet ut flere trær om hvordan de egner seg til å klatre i. Hans og Stig er veldig gode venner og har utrolig mye glede av hverandre. Vi er så glade for at vi tok dem begge to. Særlig fordi vi hadde en diva prinsesse vil-ikke fjolle katt på 5 år fra før. Hun har 0 interesse for den slags "irriterende" ivrige kattunge leken til guttene, og vil ikke ha noe av det, gid! Da har det jammen vært bra for både guttene og prinsessen at guttene har hatt hverandre å leke kattungeleker med. Full fart!

Tusen takk til dyktige fosterforeldre de var så heldige å bli født hos. Hans og Stig er herlige katter med et fantastisk godt gemytt.
 Hei,
her har du Hansi. En søndag morgen hadde vi sjelden barnefri, og gjett hvem som syntes at det var helt topp? Han la seg midt mellom oss i dobbeltsengen og syntes nok at det var helt på sin plass.

Vennlig hilsen Kaja 

 JANUAR

Hei.

Sender to bilder av Simba som vi hentet hos dere i september.

Nå er han sjefen i gaten, og stadig på jakt etter småfuglene.

Simba har funnet seg godt til rette her på Askøy,og ser ut til å stortrives.

Mvh. Lykkelige katteeiere Siw og Kjetil Knudsen :-)


 Hei
Vi ville bare oppdatere dere i Dyrebeskyttelsen om hvordan det går med Ramona etter at hun kom hit til oss på Nordnes i september.

Ramona brukte noen dager på å føle seg trygg på oss og det nye hjemmet sitt. Hun spiste ikke, drakk ikke og lå under en seng stort sett hele tiden.

Etter noen dager dristet hun seg frem fra gjemmestedet sitt og har siden blitt tryggere og tryggere etter som tiden har gått.

Ramona er en kosete pus, om enn ikke en "ligge på fanget pus". Hun er oppsøkende og veldig glad i å bli gredd og kost med. Hun kommer løpende ned trappen når vi kommer hjem fra jobb, og sover i fotenden av sengen om natten.

Hun er litt nysgjerrig på hva som skjer ute i den store verden, men er fortsatt for redd til å gå ut. Hun er fremdeles veldig var for lyder, og smetter raskt inn døren igjen de få gangene hun har dristet seg til å stå rett utenfor inngangsdøren. Verden utenfor er fortsatt tryggest når den er utenfor og hun kan sitte i vinduskarmen og observere.

Vi er veldig takknemlige og glade for Ramona og sender med et bilde av henne.

Med hilsen

Regina


 Hei hei, her kommer en liten hilsen fra Daisy som nå har byttet navn til Shiva. Vi fikk det bitte lille nøstet i september i fjor og hun har nå blitt ganske mye større, og ser ut til å nyte tilværelsen sammen med sin nye pusebror Spartacus. Vasken er en ettertraktet soveplass, tomme esker er foretrukne leketøy og mat og vann i skål må helst søles ut på gulvet før det kan spises og drikkes, til matmors store frustrasjon. Det har blitt endel sokkeskift hjemme hos oss siden lillepus kom i hus, og vi lurer på om hun har hørt på katteverdenens svar på Knudsen og Ludvigsens "Matpakkespisevise": Det er ikke moro å spise sin mat når den ligger i skål og ikke på gulv. Men sånn er det med katt. Shiva var fra starten en liten tøffing og pusebror har fått gjennomgå en del plageri, og har forstått at det ikke er så mye mer han kan gjøre enn å finne seg i det og å klage litt. Denne frøkna er også veldig sosial med mye personlighet; hun slår gjerne av en liten prat og er ikke redd for nye fjes på besøk. Alt i alt har denne pusen det ganske gjevt og det blir mer og mer harmonisk i pusebestanden ettersom hun vokser til og konstant lek blir byttet ut med mer og mer kosing, spising og soving. Hun tilfører mange fine stunder og er ofte kilden til latter og overraskelse; som da hun hadde funnet veien opp på toppen av kjøkkendøren....
Vi er utrolig takknmelige for nurket vårt og er utrolig heldige som har fått lov til å adoptere lille Shiva. Tusen takk til Dyrebeskyttelsen. :)

Hilsen Silje og Thomas.


 Hei

Jeg heter Sasha. Jeg bor sammen med Ruby og Felix.

Det er jeg som er dronningen i huset. De to andre puser og mor og far er mine undersåtter og har bare å gjøre som jeg sier. Jeg bor øverst på klorestativet, hvor jeg har full utsikt over hva mor og far holder på med på kjøkkenet. Samtidig har jeg full oversikt over Sælenvannet og terrassen. Ikke minst kan jeg se når Ruby kommer snikende for å komme inn terrassedøren. Så hopper jeg ned og skremmer henne slik at hun løper bort. Haha, Ruby er så lett å skremme. Jeg kan bare snike meg inn på henne og jeg trenger bare si ”bøh”, så hopper hun en meter opp i luften og løper og gjemmer seg under sofaen eller under terrassen, hvis jeg kan klare å holde henne ute.

Felix er ikke så lett å skremme, han bryr seg ikke, men her bruker jeg bare min kvinnelist og får han til å følge etter meg når jeg er på tur i skogen. Pyse som han er, så stikker han av når jeg skal på musejakt. Det dur han ikke til. Men det gjør jeg. Jeg hjelper mor og far med å skaffe mat. De blir så glade når jeg legger en mus på stuegulvet. Mest glad ble mor da jeg la en mus opp i skoen hennes…

Når jeg ikke fanger mus, så løper jeg inn og ut av katteluken, som det bare er jeg som er smart nok til å ha funnet ut hvordan virker. De andre to puser har ikke ”de skarpeste klør i poten” for å si det sånn… J

Om kvelden så legger jeg meg inn i sengen til mor og far. Her ligger jeg bare og venter på at de skal komme inn og sove. Hvis ikke de kommer av seg selv må jeg gå inn i stuen og hente dem. Så lar jeg dem kose med meg så lenge de orker. Det synes de er kjekt. Om natten sover jeg på sengegavlen, så jeg har kontroll på mor og far som jeg er veldig glad i. Det var jo og meg der valgte dem og ikke omvendt. Så takk til Dyrebeskyttelsen Bergen for at de lukket inn mor og far i Jekteviken, slik at jeg kunne velge dem.

Hei

Jeg heter Ruby. Jeg bor sammen med Sasha og Felix. Det er jeg som er fotomodell. For de som ikke husker det, så var jeg på forsiden av årsrapporten for 2011. Jeg synes selv at jeg så ganske søt ut da. Men vær så snill å ikke fortelle til Sasha at jeg er fotomodell. Hun blir så lett sjalu…

Jeg er så glad for å bo her, hvor jeg kan gå tur i skogen og løpe inn til naboene. Det er så kjekt å være ute i naturen i stedet for å sidde i vinduet i Jekteviken og se på bilene som kjører forbi.

Her kan jeg g&˚ inn og ut som det passer meg, i hvert fall så lenge mor og far har åpnet terrassedøren. De har nettopp satt inn et ekstra vindu i fordøren og de ligger ofte på knærne siden på utsiden for å få meg til å gå igjennom det vindu. Hallo, det er et vindu, hvordan skal jeg kunne gå igjennom det? Sasha går riktignok inn og ut av vinduet hele tiden, men hun er jo så liten, så det overrasker meg ikke at hun kommer seg igjennom der. Felix er enig med meg at det er noe merkelig noe at mor og far har fått satt inn et nytt vindue. Det er jo nok vinduer i huset…

Felix er en kjekk katt og han er ganske så stilig. Jeg liker å gni nesen min mot hans. Men jeg liker ham ikke når han kjeder seg. Så jakter han både Sasha og meg rundt i huset. Øv, øv, da er han dum.

Sasha er forresten skikkelig ulekker når hun kommer inn og legger mus på gulvet. Æsj, det liker jeg ikke. Jeg vil heller ha riktig mat og gjerne masse av det. Mor og far er så lettlurte. Når de er på kjøkkenet kommer jeg alltid hen til dem og mjauer og gnir meg opp mot benene deres, mens jeg ser på dem med de søteste øynene jeg kan. Det slår aldri feil, jeg får alltid mat. Tihi, mor og far er nå søte, selv om det er så lett å lure de.

Min soveplass er kontorstolen til far. Jeg liker fred og ro. Når jeg har spist vil jeg bare være alene og vaske meg og sove. Sasha og Felix er aldri på kontoret, så her kan jeg være meg selv og slappe helt av. Dere aner ikke hvor hardt det er å bruke dagen på å spise og ligge i solen under terrassen eller gå skogstur. Det er slitsomt og da er det viktig å få nok med søvn.

Det verste jeg vet er når mor og far skal være vekk noen dager. Jeg vet alltid når det er for da finner de frem kofferter. Jeg prøver hele tiden å fortelle dem at dem ikke skal reise fra meg og tisser på koffertene eller skoene deres, men det hjelper dessverre ikke… Forstår de ikke at jeg bare har lyst til å ha dem hjemme hos meg hele tiden?

Jeg er så glad i foreldrene mine og jeg er glad for at Dyrebeskyttelsen Bergen ga meg muligheten til å få bo her.

Hei

Jeg heter Felix og jeg bor sammen med Sasha og Ruby.

De to jentene jeg bor sammen med kaver seg opp hele tiden når de ser hverandre. Det er litt forstyrrende for meg, for jeg har bare lyst å slappe av og kose meg. Jeg synes vi alle skal være venner. Unntaket er selvfølgelig naboens sorte katt. Ham skal vi ikke være venner med!

Mor og far kaller meg rastløs. Jeg forstår ikke hva de mener. Bare fordi jeg liker å streife litt omkring i noen dager eller uker for at se litt av verden er jeg vel ikke rastløs? Jeg har funnet et godt sted 5 km hjemmefra hvor jeg har noen jeg besøker når jeg går meg en liten tur. Nå sier mor og far at de er bekymret for mine streifture og har gitt meg noe de kaller husarrest. Ja, ja, jeg får visst nøye meg med å sidde og se ut igjennom det vindu de har montert i døren som de kaller en ”katteluke”. Jeg kaller det et magisk vindu da Sasha plutselig kan forsvinne igjennom vinduet… Jeg lurer på hvordan hun gjør det?

For øvrig så blir jeg snart fotomodell. Dyrlegen min har sagt at jeg er utrolig spesiell og tok masse bilder av meg, som skal komme på hjemmesiden deres neste år. Så snart blir jeg rikskjendis.

I går startet 3. verdenskrig. Der var bomber og larm og lysglimt hele dagen. Pappa sa at jeg var en pyse siden Sasha og Ruby bare lå og sov igjennom det han kalte fyrværkeri, men han lo meg ligge på fanget hans hele kvelden og koste med meg. Jeg liker når far koser med meg, så blir jeg avslappet og 3. verdenskrig kan bare komme. Mamma kaller meg hele tiden ”far sin pus”. Jeg vet ikke helt hva det betyr, men bare jeg får kos, så bryr jeg meg ikke.

/spanimg alt=

nbsp;br /oslash;rer forbi.