CHIPMERKING


CHIPMERKING ER EN VIKTIG SIKKERHET!

Daglig meldes det på vår tapt/funnet side om dyr som er savnet. Katten er et dyr som beveger seg fritt i sitt boligområde hvor den er kjent, men likevel kan det oppstå situasjoner som f.eks at katten blir skremt eller jaget, og kommer på "ville veier"! Spesielt nå når sommerferien nærmer seg, vet vi av erfaring at mange katter vil gå seg bort - ukastrerte hannkatter drar på jakt etter hunnkatter, katter som skal passes av bekjente kommer seg ut, og finner ikke veien tilbake i et ukjent område, osv. 
Bli medlem for dyrenes skyld
 
 

 
Katten, som er et sosialt dyr, vil nesten alltid oppsøke mennesker selv om den på sin vandring kommer til et ukjent område. Dersom katten er chipmerket kan man fort finne tilbake til eier - både veterinærer og vi i Dyrebeskyttelsen Bergen, har avleser-maskiner. Vi får da opp et id-nummer som men sjekker opp mot det nasjonale registeret.

Mange katteiere sverger til halsbånd til kattene sine. Et halsbånd kan være en ekstra trygghet, men bør komme som tillegg til chipmerking, da halsbånd lett kan falle av
. Vi får også inn katter som har halsbånd på, men selve vedhenget som inneholder navn og telefonnummer har falt av.


Et eksempel som viser hvor viktig det er å chipmerke dyret sitt er historien om Allegro:

 


Allegro ble omplassert fra Dyrebeskyttelsen Bergen høsten 2007, og fikk et fantastisk flott hjem. Han var både kastrert og chipmerket da han ble omplassert.

 

Det er en liten prosess å tilvende en katt til å gå ut/-og inn i et nytt hjem. Som oftes fungerer det helt fint om katten har vært innendørs i sitt nye hjem 5-6 uker. Men noen trenger lenger tid. Allegro VAR en katt som trengte lang tid, men hadde vært ute noen turer og holdt seg rundt huset hvor han nå hadde fått sitt hjem. Men plutselig så skjedde det som vi alle frykter, at katten ikke skal komme tilbake!

 

Allegro kom ikke tilbake etter sin ettermiddagstur, og var som sunket i jorden. 30 plakater med bilde og telefonnr ble satt opp i nærområdet med utvidelse til andre tenkelig steder Allegro kunne vandret og kommet på avveie. Mange henvendelser kom, men ingen av dem var Allegro! Etter seks uker sporløst borte, så bleknet håpet om å finne ham igjen.

 

Men så en sen kveld i juni 2008 fikk David, vår tålmodige og flinke nestleder, telefon om en katt som kunne ligne Allegro. David kjørte avgårde, og ganske riktig, der satt en avmagret katt som kunne minne om Allegro og mjauet. Han tok ham med til hjelpesenteret i Jekteviken, og ingen av dem som var på vakt i senteret trodde dette kunne være den savnede pusen. Gleden var derfor stor da det ble avlest med chipmaskinen og vi fikk en bekreftelse på at det VAR Allegro! En lykkelig eier fikk dermed  tilbake sin gode pusevenn!

 

 

 

TIL ALLE KATTEEIERE: CHIPMERK KATTEN DIN. MYE HJEMLØSHET KAN AVVERGES!

span mce_style=