Pinnsvin

pinnsvinlogo

 HAR DU FUNNET ET PINNSVIN?

I denne artikkelen har PIGGSVINETS VENNER samlet den informasjonen du trenger dersom du finner et pinnsvin som du lurer på om kan ha behov for hjelp. Ønsker du mer informasjon, besøk nettsiden deres.


Finner du en piggsvinunge fra et høstkull, sent på året, har den små sjanser til å overleve uten hjelp. Piggsvin må veie minimum 750 gr. for å klare seg gjennom vinteren.Informasjon fra Piggsvinets venner Bergen.

Org.nr: 994 779 249
e-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Vi kan kontaktes på mail for spørsmål, men kan ikke ta imot piggsvin. Vi er avhengige av at folk selv tar et initiativ og tar seg av piggsvinet. Bruk hjemmesiden som mal og til hjelp.

 

VÅRPIGGSVIN:

Ville piggsvin ute kommer vanligvis ut av dvalen i april/mai. (avhengig av temperatur) Piggsvinet kan da være i ganske god form, eller redusert. Observeres piggsvin ute på dagtid på denne tiden, gjelder samme regler som ved høstpiggsvin (se førstehjelp lenger nede). Piggsvinet tas da inn og holdes gjerne inne en uke eller 2 til det spiser godt på egenhånd og kan da slippes ut igjen.

OBS! OBS! OBS! Vi får hvert år mange henvendelser fra personer som har observert piggsvin liggende på plenen i dagesvis. Et friskt piggsvin ligger aldri i ro på en plen eller andre steder over lengre tid. Observerer du et piggsvin slik, ta det øyeblikkelig inn. La det ikke ligge og pines i lang tid. Sjansen er da større for å redde det. Er piggsvinet svært medtatt og du ikke har anledning til å ta deg av det, skal det avlives hos veterinær. DETTE ER GRATIS!

HØSTPIGGSVIN:

Finner du en piggsvinunge fra et høstkull, sent på året, har den små sjanser til å overleve uten hjelp. Piggsvin må veie minimum 750 gr. for å klare seg gjennom vinteren.

Les mer på den informative siden til Piggsvinets venner:

http://www.piggsvin.org/