Hvem er vi

HVEM ER VI?

Dyrebeskyttelsen Bergen (etablert 1862) er Norges eldste, selvstendige dyrevernorganisasjon som har drevet sammenhengende dyrevern siden den startet.

Vårt arbeid er basert på frivillige krefter, og vi mottar ingen fast offentlig støtte. Det er derfor bidrag fra dyrevenner som gjør at vi klarer å opprettholde arbeidet for dyrene.

Dyrebeskyttelsen Bergen mener at vi mennesker har etiske forpliktelser overfor dyr. Dyr har egenverdi og skal ikke bare vurderes ut fra den nytteverdien de måtte ha for oss mennesker.

Ledelsen i Dyrebeskyttelsen Bergen består at et styre, valgt av årsmøtet 2017.


Styret består av:

Liv Sandal, leder, kasserer

 

Jonveig Johnsen, nestleder

 

Penny Lee Liebig, Styremedlem

Cheryl Whitmore, Styremedlem

Torill Vindenes, Styremedlem

Irene Bjorøy Wiig, Styremedlem

 Nancy T. Natland Solend, Styremedlem

 

Jenny Micko, varamedlem


Valgkomiteen:

Anja Johnsen, leder
Advokat Nils E. Tangedal, nestleder
Janicke Marshall, medlem

 

 

ImageVÅRT FORMÅL ER:

- Fremme forståelse, respekt og human atferd for tamme og ville dyr.
- Yte praktisk hjelp til dyr i nød.
- Støtte tiltak hvor dyr kan leve i samsvar med sine naturlige behov.
- Arbeide for økt forståelse for at dyr også har rettigheter.
- Arbeide for at myndighetene skal ta økt ansvar for dyrs velferd.
- Forebygge og bekjempe dyremishandling og uforsvarlig bruk av dyr.HJELPESENTERET I JEKTEVIKEN 5

I Jekteviken har vi til enhver tid mellom 30-60 store og små katter som trenger gode hjem. I tillegg har vi også puser som bor midlertidig i fosterhjem i påvente av ny eier.

Ved omplassering, skriver ny eier en kontrakt med DB Bergen. Ved inngåelse av denne kontrakten, forplikter ny eier seg til å behandle katten i henhold til Dyrevernsloven og gi den et godt hjem. Du får også din egen kontaktperson i Dyrebeskyttelsen Bergen, som vil være tilgjengelig for råd og veiledning dersom det er ønskelig.

Det koster å drive dyrevern, og dyrene får all den veterinærbehandling de trenger når de blir tatt i Dyrebeskyttelsen Bergen sin varetekt. Når kattene kommer til vårt hjelpesenter i Jekteviken blir de vaksinert. Dersom katten blir hos oss i mer enn 4 uker får den en revaksine. Både kattunger og voksne katter får 2-3 ormekurer. Dersom katten er over 7 måneder blir den sterilisert/kastrert/chipmrk. Medisinsk behandling blitt gitt etter behov og etter anbefaling fra veterinær. Det kan være øyebetennelse/øremidd/sår/pelsklipp m.m. Etter kort tids pleie og godt stell kommer kattene relativt fort i god form, og vi føler vi har gitt dem ”livet i gave”!

Vårt Hjelpesenter i Jekteviken 5 er godkjent av distriktsveterinær og drives etter forskrifter for godkjent dyrepensjonat.


 

Image