FJERNADOPSJON

 

FJERNADOPSJONSPROGRAMMET ER INNE I SITT 17. ÅR

Det er mange historier bak vårt gode fjernadopsjonsprogram. Her vil vi skrive og oppdatere om de ulike historiene slik at våre fantastiske fjernadopsjonsforeldre kan følge disse pusene, og potensielle nye fjernadopsjonsforeldre kan få innsikt i hva man støtter ved å bli fjernadopsjonsforelder. Nedenfor kan du lese mer om bakgrunnen for vårt fjernadopsjonsprogram, som nå er inne i sitt 17. år.

ANTONIOS HISTORIE

TUTTI FRUTTIS HISTORIE

MIKKELS HISTORIE

FREDRIKKES HISTORIE

EN SAMLING AV FJERNADOPSJONSRAPPORTER

Det er mange katter i Bergen som av flere ulike grunner ikke kan omplasseres. Det kan være katter som er for ville til å bo i et privat hjem, eller som har levd så lenge ute at de ikke vil kunne trives under andre forhold. Dyrebeskyttelsen Bergen mener alle dyr har rett til å leve et verdig liv, og dette gjelder selvsagt også utekattene.Det var på bakgrunn av dette at "Utekattprosjektet" ble startet av Dyrebeskyttelsen i Bergen i 1996. Målet med prosjektet var å sterilisere/kastrere byens villkatter for å stoppe produksjonen av kattunger som ble født ute og dermed dømt til å vokse opp til et liv preget av sult og nød.

 

Bydelene i Bergen ble først kartlagt. Utekattenes tilholdssteder måtte lokaliseres, og man måtte få en oversikt over antallet katter som levde ute. Deretter ble kattene fanget inn og brakt til veterinær for behandling. Dette var en omfattende operasjon som krevde flere måneder med arbeid, ofte døgnet rundt. I de forskjellige bydelene ble det så satt opp såkalte utekattstasjoner, med små boenheter for kattene og foringskasser. Kattene som var friske ble satt tilbake ved en stasjon nær det området de kom fra. Prosjektet har vært utrolig vellykket, og på det meste hadde Dyrebeskyttelsen Bergen 36 operative utekattstasjoner i Bergen og omegn.

 

Kvalitetsfôr, friskt vann, et varmt og rent sted å sove og medisin ved behov blir dekket gjennom fjernadopsjonsprogrammet. På grunn av denne gode og tette oppfølgingen, har kattene ved foringsstasjonene hele tiden vært friske og sunne, og har fått leve et verdig liv i frihet.
Alle kattene som er tilknyttet våre stasjoner er også øremerket med nummeret 007, for på denne måten identifiserer kattene som Dyrebeskyttelsen Bergens ansvar.

 

 

Dessverre så dukker det fremdeles opp nye, redde katter ved våre stasjoner. Behovet for disse stasjonene ser derfor ut til å være tilstede også i dag, selv om vi gjør alt vi kan for oppfordre folk til å kastrere og sterilisere kattene sine. Hvert år dumpes hundretalls nye kattunger, og de som ikke bukker under vokser opp som villkatter. Derfor er det utrolig viktig å fortsette dette arbeidet så lenge det er bruk for oss. Det er her fjernadopsjonsforeldre kommer inn. Fjernadopsjon er en flott måte å gi direkte hjelp til katter som ikke kan bo i et privat hjem. Som adopsjonsforelder betaler du en minimumssum på 50 kroner måneden til programmet, og dette bidrar til å dekke utgifter til mat, veterinær og vedlikehold til de ulike foringsstasjoner.

 

Kattene som har levd på våre matstasjoner har nådd en høy alder, mellom 13 og 14 år. Dessverre så har noen av våre pusevenner, som har fulgt oss fra dag EN da prosjektet startet, dødd fra oss i 2009. Det er alltid vemodig å miste noen av utekattene som det knyttes et spesielt tillitsforhold mellom kattene og fôrvert.

 

Fjernadopsjonsprogrammet gir oss mulighet til å dekke insulin til diabeteskattene. Av diabeteskattene vi har hatt, så er Victor siste gjenlevende. Victor lever et godt liv takket være riktig medisin som de får daglig. Heldigvis finnes det gode medisiner, og det er godt at Victor får oppleve det gode liv med sin daglig dose med insulin.

 

Fjernadopsjonsprogrammet gir oss mulighet til å gi kattene på senteret i Jekteviken den ekstra behandlingen som trengs ved ulike situasjoner og de anbefalinger veterinæren gir for de ulike kattene som ankommer senteret. Vår policy er at kattene får den nødvendige behandling i samråd med veterinær. Hver og en av dem som har hatt et strevsomt liv i hjemløshet, fortjener den beste behandling og pleie for deretter å få et verdig og godt liv.

 

Som fjernadopsjonsforelder vil du får tilsendt 2 halvårsrapporter henholdsvis i juni og desember. I rapportene får du grundig informasjon om de ulike kattene og generelt hvordan tilstanden er både på våre utekattstasjoner og i vårt hjelpesenter i Jekteviken.
Det å være fjernadopsjonsforelder er en flott måte å hjelpe oss i arbeidet i det omfattende prosjektet for hjemløse og nødstilte katter.

HALVÅRSRAPPORT 2014


VELKOMMEN - DIN hjelp kan være avgjørende for en av de hjelpetrengende kattene.


Dersom du ønsker å støtte vårt viktige hjelpeprogram, så send en mail til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.